Når jeg tænker tilbage på mine tankemøstre, da jeg havde de værste abstinenser. Kan jeg i dag se, at jeg havde de værste tanker omkring mig selv og min ufrillige medicin afhængighed.
Tanker som " hvorfor tog jeg de piller" eller "hvorfor stolede jeg på lægen" eller "Jeg opfører mig så dårligt (pga. abstinenserne), at ingen kan holde mig ud" eller "min kæreste har det så dårligt pga. mig - jeg er skyld i at han har det så skidt".
Tankerne kørte som tvangstanker nærmest døgnet rundt. Det var virkeligt ulideligt, men jeg kæmpede med at stoppe de tanker. Jeg bad min kæreste om, at minde mig om det - hele tiden.
"
At jeg var syg, jeg kunne ikke gøre for det, hvis jeg råbte af ham. Eller talte grimt til ham (abstinenser udløste talen).
Eller hellere ville være mig selv, når jeg havde det for dårligt"..

 

Det er vigtigt, at huske på, at hjernen er meget syg på mange områder, når man har Benzo abstinenser.
Hjernen laver de mærkeligeste ting i vejen til helbredelsen. Og man mange gange tvivler på, om man bliver rask igen. Der er så meget der sker med en, når tolerance abstinenserne eller abstinenserne raser. Og det kan være fuldstændigt ulideligt, at bare komme igennem dagen.
Man har absolut ikke overskud til, at være social på nogen måder. Og i den periode, er det godt at melde ud til omgivelserne, at man bare har brug for ro. For man har en "Benzo bølge" (Benzo bølger= abstinenserne forsvinder lidt, for så at komme tilbage). Men at man snart vil have det lidt bedre igen..

F.eks kan det være svært at styre hvad man siger, eller pludselige gråd anfald (uden grund).
Angst og fysiske smerter. Man virker meget depressiv (også en abstinens).
Det hele vil forsvinde igen. Det vil nok blive mindre og mindre man oplever det og pludseligt er meget af det forsvundet..

Man kan ikke styre sin hjerne, som normale mennesker kan.. Og det kan være så utroligt svært at være social eller være en god kone, mor eller ven. Man er bare for dårlig både psykisk og fysisk.
 
Selv almindelig social samvær eller samtale er meget meget svært. Alt hvad der stimulerer hjerne, kan få hjernen til at flippe og man får de sværeste udbrud af gråd, vrede, angst eller man f.eks råber.. Det vil stoppe hurtigt igen og man kan ikke gøre for det. Hjernen har ikke den bremse klods, som en normal hjerne har.

Det er IKKE et valg at man opfører sig sådan, det er hjernen der flipper og har abstinenser.
Og hjernen vil falde til ro igen. Måske vil det hjælpe, du trækker dig tilbage til et rum, hvor du kan være dig selv. Se beroligende tv eller bare hvile. Brug så lang tid, du har brug for det. Man kan ikke tvinge abstinenserne væk.
Så vil hjernen langsomt falde til ro igen.

Hvis du er i situationen, hvor du ikke kan styre din hjerne. Så træk dig væk og vær dig selv indtil hjerne er faldet til ro igen.
Giv dine kære et knus og sig "undskyld, det var min Benzo hjerne der flippede, det var ikke mig. Jeg forstår ikke hvorfor jeg sagde det. Jeg vil blive mig selv igen.."


 
 

Benzodiazepin Bivirkninger

De fysiske abstinenser er blandt andet muskelsmerter, muskelspjæt, udmattelse, svimmelhed og influenza lignende symptomer. Men der er også psykiske; man ser blandt andet fornyet angst, panik anfald, svigtende hukommelse, lys- og lyd-følsomhed, forvirring, hjernetåge, pludselige vredesudbrud, paranoid, umuligt at være social, tvangstanker, høj tinnitus, dårlig hukommelse, svært ved at læse, hyper aktiv, apati, ikke i stand til at føle lykke eller glæde, udsving i blodtryk, kraftig personligheds ændring, tab af økonomisk overblik, nedlukning af kreativ sans, ukontrollabelt ordvalg og depressiv humør. Nogen oplever de samme symptomer med lykkepiller.

Læs her en samlet abstinens liste (klik her)
Læs her hvordan Benzodiazepiner virker (klik her)

Få personlig hjælp (klik her)

CNN: The Benzo Crisis

Dr. Ashton & Dr. Lader

This documentary tells the hidden story of how benzodiazepines can both main and kill. The serious crippling physical side effects of these drugs can last for years after the medication is stopped, possibly permanently. Renowned expert Professor Heather Ashton compares it to the Thalidomide scandal.
Click for Dr. Ashton publications
Click for page with video

Withdrawal information (Udtrapnings information)

Antidepressant, benzodiazepine and other psych drug withdrawal information, advice and stories. Made by CEPUK.ORG.

Få tanker, råd og vejledning fra forskellige udtrapnings eksperter, om hvordan en udtrapning af psykofarmaka klares.

Baylissa (Baylissa.com)
Ian Singleton (Bristol Tranquilliser Project)
Melanie Davis (REST Project | Mind in Camden)

Dr. Breggin

Psychiatric Drugs Are More Dangerous than You Ever Imagined
Visit Dr. Breggin's website @ https://breggin.com
Learn how to more safely cut back and taper off of psychiatric drugs.

Tore Bakken